TELEFON 0728.929.449
ORAR

Luni - Vineri 8:00 - 16:00

Adresa

Str. Aleea Teisani 94-180 (Otopeni)

Reciclare Metale

Suntem intotdeauna pregatiti sa colectam si sa reciclam deseuri, dar mai mult de atat, reusim sa facem acest lucru intr-un mod profesionist.

De-a lungul timpului, am invatat ca responsabilitatea, profesionalismul si relatiile interpersonale sunt cheia oricarei companii care tinteste catre succes.

CONTACTEAZA-NE

Servicii Reciclare Metale

fiervechi-3

Printre deseurile pe care noi le colectam si le reciclam se regasesc si metalele. Reciclarea este cea mai buna modalitate prin care putem contribui la protejarea mediului, dar si la sustenabilitatea acestuia. Ecoremat colecteaza si recicleaza atat metale feroase, cat si metale neferoase, pentru a veni in ajutorul tuturor celor care doresc sa participe la protejarea mediului in care traiesc.

Metalele feroase sunt materialele care sunt reciclate de mai bine de 100 de ani, deoarece otelul nu-si pierde caracteristicile fizice in timpul procesului de reciclare. Astfel, reciclarea metalelor de acest timp este mai benefica din punct de vedere economic decat exploatarea subterana a minereului din fier si ulterior topirea acestuia. Spre Prin intermediul reciclarii metalelor feroase, energia economisita ajunge la aproximativ 16%.

♻️Cum este colectat metalul si aluminiul

Toate produsele realizate din metal pot fi reciclate. Metalul se imparte la randul lui in doua categorii: neferoase (zinc, cupru, aluminiu etc.) si feroase (fier, otel, inox). Daca vrei sa afli din ce categorie face parte metalul pe care trebuie sa folosesti un magnet. Cele neferoase nu sunt magnetice, asa ca nu se vor lipi de magnet, iar cele feroase sunt tocmai in opozitie, adica magnetice.

♻️Unde se regaseste metalul

Metalul poate fi regasit in mai multe surse, incepand de la electronice si electrocasnice de orice dimensiuni ( anumite piese din compozitia acestora sunt realizate din diverse metale – otel, argint, aur, zinc etc.) si pana la diferite obiecte utilizare in domeniul constructiilor sau in industria alimentare (conserve sau doze de bauturi).

Cel mai intalnit si valoros metal care poate fi reciclat este aluminiul. El se regaseste in principal in doze de bauturi diverse, dar si in flacoanele cu aerosoli de parfum sau deodorant.

♻️Ce metale nu se pot recicla

Ca in cazul mai multor deseuri, si in cazul metalelor exista o serie de categorii care nu pot fi reciclate:

  • Ambalajele din metal din care nu a fost eliminat continutul;
  • Ambalajele metalice de vopsea sau alte produse, contaminate cu diverse substante toxice;
  • Folia metalizata folosita drept ambalaj pentru ciocolata sau chips-uri, precum si pentru alte alimente.

♻️Procesul de reciclare a metalelor

Deoarece sortarea este un pas extrem de important in procesul de reciclare, inainte de sortarea mecanica, este realizata si o sortare manuala pentru siguranta. Cea mecanica foloseste un electromagnet, pentru a putea diferentia metalele feroase de cele neferoase. Apoi, fiecare categorie este reciclata diferit.

La centrul nostru de reciclare, categoriile de metale sunt colectate pe categorii si apoi valorificate. Mai exact, pasii pe care ii urmam sunt urmatorii:

  1. Sortarea;
  2. Spalarea;
  3. Topirea;
  4. Turnarea in role, sul, folie sau lingou;
  5. Transformarea in produse noi.

Este important ca metalele feroase sa nu fie ruginite, iar aluminiul sa fie colectat separat de alte obiecte din metal, sa fie curatat bine si aplatizat, pentru a nu ocupa prea mult spatiu. Atentie! Tuburile de aluminiu cu aerosoli trebuie sa fie goale in momentul trimiterii la reciclare. De asemenea, ele nu trebuie sa prezinte gauri sau sa fie aplatizate inainte de a ajunge la centrul nostru.

♻️Contacteaza-ne cu incredere pentru reciclare metale

Ecoremat este un centru de colectare si reciclare metale din Bucuresti. Daca iti doresti sa contribui la protejarea mediului si sa reciclezi, in loc sa arunci la gunoi, contacteaza-ne cu incredere. Tratam toti clientii cu seriozitate si profesionalism!

Contacteaza-ne

Call Now Button Top
Acest site web folosește cookie-uri și solicită datelor dvs. personale să vă îmbunătățească experiența de navigare.
Chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Va putem ajuta cu ceva?
Powered by